Home

Winterconcerten in januari 2023

De voorverkoop voor het concert van 28 januari is gesloten. Er zijn nog tickets verkrijgbaar aan de kassa in de kerk.

ontwerp: Gerard Schoren

Eind januari 2023. De dagen worden stilaan langer maar het nieuwe voorjaar laat nog wel even op zich wachten. Tijd voor twee vrolijke Winterconcerten van VOLVER.
Kom op zaterdag 28 naar Apeldoorn of zondag 29 januari naar Arnhem om te genieten van warmbloedige liederen uit verschillende Latijns-Amerikaanse landen. De kerstliederen maken plaats voor zomerse pareltjes uit het grote repertoire van VOLVER. Het zal hartverwarmend en swingend zijn, dat staat vast. In enkele arrangementen (van de hand van dirigent Gerard Schoren) zullen ook nu weer koorleden solistisch, in kleine subgroepen of als percussionist te horen zijn.
Het concert in Arnhem is uitverkocht. Vandaar een extra concert in Apeldoorn.
De voorverkoop voor het concert van 28 januari is gesloten. Er zijn nog tickets verkrijgbaar aan de kassa in de kerk.


Volver is een koor voor Latijns-Amerikaanse muziek. De groep werd in 2011 opgericht door dirigent Gerard Schoren. De naam Volver (zeg: bolbèr) betekent ’terugkeren’ en verwijst naar de gelijknamige Argentijnse tango van Carlos Gardel. Gerard Schoren schrijft de meeste arrangementen, toegesneden op de capaciteiten van de koorleden. Zangers met meer ambities en talenten krijgen de gelegenheid om solo of in een klein groepje (duo, trio, kwartet) te zingen. Dit zorgt voor veel afwisseling in de concerten.
De leden van het koor komen uit de regio Apeldoorn, Arnhem, Dieren, Deventer. De repetities zijn op de woensdagavond in Arnhem.

concert Fiesta de Baile – 7 juli 2018 – Openluchtheater de Pinkenberg – Velp (Gld)
concert Brasil – 7 april 2019 – Brebl Nijmegen | foto: Gert-Jan Bollen
concert Canción con todos – 19 februari 2017 – Showroom Arnhem