Home

ontwerp: Ric Hop

Libertad
Het project Libertad (vrijheid) begon in januari 2020. De bedoeling was om met dit thema aan te sluiten bij de nationale herdenking van 75 jaar bevrijding. Door de coronacrisis moesten we een pas op de plaats maken tot september 2021. Dit najaar gaan we het project afronden en afsluiten met concerten in het weekend van 10-11-12 december. Meer info zie agenda.
Met Libertad willen we een gebaar van solidariteit maken naar alle mensen in Latijns-Amerika die momenteel opnieuw en nog steeds strijden voor meer vrijheid en kansengelijkheid. Denk aan de actuele problemen in Chili, Nicaragua en Venezuela.


Volver is een koor voor Latijns-Amerikaanse muziek. De groep werd in 2011 opgericht door dirigent Gerard Schoren. De naam Volver (zeg: bolbèr) betekent ’terugkeren’ en verwijst naar de gelijknamige Argentijnse tango van Carlos Gardel. Gerard Schoren schrijft de meeste arrangementen, toegesneden op de capaciteiten van de koorleden. Zangers met meer ambities en talenten krijgen de gelegenheid om solo of in een klein groepje (duo, trio, kwartet) te zingen. Dit zorgt voor veel afwisseling in de concerten.
De leden van het koor komen uit de regio Apeldoorn, Arnhem, Dieren, Deventer. De repetities zijn op de woensdagavond in Arnhem.

concert Brasil – 7 april 2019 – Brebl Nijmegen | foto: Gert-Jan Bollen
Volver in coronatijd ….
concert Canción con todos – 19 februari 2017 – Showroom Arnhem
concert Fiesta de Baile – 7 juli 2018 – Openluchtheater de Pinkenberg – Velp (Gld)