groepsfoto Volver - Brasil - 24 maart 2019
Volver – Brasil – 24 maart 2019

7 JAAR VOLVER

Na de succesvolle concerten BRASIL duikt Volver de komende maanden in de archieven. De mooiste liederen van de afgelopen 7 jaar zullen opnieuw gezongen worden, o.a. in Park de Hoge Veluwe op 14 juli 2019. Meer info volgt.

Volver is een koor voor Latijns-Amerikaanse muziek. De groep werd in 2011 opgericht door dirigent Gerard Schoren. De naam Volver (zeg: bolbèr) betekent ‘terugkeren’ en verwijst naar de gelijknamige Argentijnse tango van Carlos Gardel. Gerard Schoren schrijft de meeste arrangementen, toegesneden op de capaciteiten van de koorleden. Zangers met meer ambities en talenten krijgen de gelegenheid om solo of in een klein groepje (duo, trio, kwartet) te zingen. Dit zorgt voor veel afwisseling in de concerten.
De leden van het koor komen uit de regio Apeldoorn, Arnhem, Dieren, Deventer. De repetities zijn op de woensdagavond in Beekbergen.

Canción con todos – Shoroom Arnhem 19-02-2017
concert “Fiesta de Baile” op 7 juli 2018 – Openluchtheater de Pinkenberg – Velp (Gld)