Tropisch Winterconcert

Na de succesvolle Latin Party Night van afgelopen zomer maakt Volver zich op voor een Tropisch Winterconcert op zondag 11 december a.s. in Arnhem
In de donkere dagen voor Kerst gaat Volver de zon laten schijnen met warmbloedige liederen uit verschillende Latijns-Amerikaanse landen. De kerstsfeer kondigt zich aan in onvervalste Villancicos (is Spaans voor kerstliederen), een paar delen uit de kerstcyclus Navidad Nuestra van Ariel Ramírez (o.a. bekend van de Missa Criolla) en nieuwjaarsliederen. In sommige arrangementen (van de hand van dirigent Gerard Schoren) zullen ook nu weer koorleden solistisch of in kleine subgroepen te horen zijn.

Volver is een koor voor Latijns-Amerikaanse muziek. De groep werd in 2011 opgericht door dirigent Gerard Schoren. De naam Volver (zeg: bolbèr) betekent ’terugkeren’ en verwijst naar de gelijknamige Argentijnse tango van Carlos Gardel. Gerard Schoren schrijft de meeste arrangementen, toegesneden op de capaciteiten van de koorleden. Zangers met meer ambities en talenten krijgen de gelegenheid om solo of in een klein groepje (duo, trio, kwartet) te zingen. Dit zorgt voor veel afwisseling in de concerten.
De leden van het koor komen uit de regio Apeldoorn, Arnhem, Dieren, Deventer. De repetities zijn op de woensdagavond in Arnhem.

concert Fiesta de Baile – 7 juli 2018 – Openluchtheater de Pinkenberg – Velp (Gld)
concert Brasil – 7 april 2019 – Brebl Nijmegen | foto: Gert-Jan Bollen
concert Canción con todos – 19 februari 2017 – Showroom Arnhem