Latin Party Night 2.0

ontwerp: Ric Hop | www.harthop.nl

‘LATINKOOR’ VOLVER terug bij de PINKENBERG
PARTY NIGHT met BIGBAND SALSADOR

Op zaterdagavond 1 juli gaan Volver, koor voor Latijns-Amerikaanse muziek, en bigband Salsabor op herhaling. Vorig jaar zetten ze Openluchtteater De Pinkenberg in vuur en vlam. Het smeult er nog na en zal ook dit jaar weer ontbranden. Muziek om bij te smelten.

Behalve de schoonheid van ronduit mooie, ontroerende liederen van het bont geschakeerde Latijns-Amerikaanse continent is er de variatie van swingende, beweeglijke ritmes. Projectleider en dirigent Gerard Schoren prikkelt de koorleden tot overgave aan de – voor de doorsnee Nederlander – ontregelende ritmische patronen.  

Salsaband Orquesta Salsabor is een energieke bigband met muzikanten uit Cuba, Argentinië, Curaçao en Nederland. Het speelt de klassiekers van het traditionele repertoire voor Latin en salsa bigband van o.a. Machito en Benny Moré en New Yorkse salsagrootheden als Eddie Palmieri, Willy Colon en het Spanish Harlem Orchestra.

Voor de pauze zingt Volver , begeleid door fluitist Rob Weterings en percussionist Christine Schukking, samen met percussionisten uit het koor. Na de pauze barst Salsabor los en zorgt voor een verhoogde staat van muzikale opwinding die prikkelt en uitnodigt tot een bevrijdende dans, precies 160 jaar na de officiële afschaffing van de slavernij in o.a. Suriname en Curaçao.

Ga naar, en laat je gaan op, de Pinkenberg.

Openluchttheater De Pinkenberg
Kluizenaarsweg 4 | 6891 DN Rozendaal
aanvang: 20:00 uur
entree:   voorverkoop €16,- | dagkassa €18,50 | kinderen tot 12 jaar gratis
tickets via www.depinkenberg.nl