Latin Party Night

ontwerp: Ric Hop | www.harthop.nl

‘Latinkoor’ Volver terug op PINKENBERG
Party Night met bigband Salsabor

Persbericht mei 2022

Het 10-jarig bestaan is geruisloos voorbijgegaan, maar het podiumlustige koor Volver (Spaans voor ‘terugkeer’) is weer helemaal terug. Tijd voor een swingend, meeslepend concert.
Bij de zomerse Zuid-Amerikaanse muziek die dit projectkoor zingt passen onorthodoxe locaties, zoals Openluchttheater de Pinkenberg in de bossen bij Velp. Volver gedijt het best in een vrije en feestelijke sfeer.

Behalve de schoonheid van ronduit mooie, ontroerende liederen van het bont geschakeerde Latijns-Amerikaanse continent is er de kenmerkende variatie van swingende, beweeglijke ritmes. Projectleider Gerard Schoren leert de, grotendeels (‘oer’)Nederlandse koorleden, zich te ontspannen of het leven ervan afhangt. Het is een kwestie van overgave aan aanvankelijk ontregelende ritmische patronen en ‘vreemde’ maatsoorten, de losse, dansante ‘Latino-beweeglijkheid’.

Volver heeft door de jaren heen uitstekende begeleiders gehad, en is nu toe aan een gezamenlijk concert met een echte Salsaband, Orquesta Salsabor. Een energieke bigband met muzikanten uit Cuba, Argentinië, Curaçao en Nederland. Het speelt de klassiekers van het traditionele repertoire voor Latin en salsa bigband uit Cuba van o.a. Machito en Benny Moré. Daarnaast verklankt het de New York Salsa Dura stijl van de jaren zeventig en tachtig: opwindende muziek uit ‘el barrio’ van New York van salsagrootheden als Eddie Palmieri, Willie Colon en het New Yorkse Spanish Harlem Orchestra.
Voor de pauze zingt Volver, onder leiding van dirigent Gerard Schoren en muzikaal begeleid door fluitist Rob Weterings en percussionist Christine Schukking. Nieuw is de ritmische begeleiding vanuit het koor. Deze percussiegroep, geschoold door Christine, draagt bij aan het stuwende karakter van het concert. Na de pauze barst Salsabor los: verhoogde staat van muzikale opwinding op de Pinkenberg.

                
Openluchttheater De Pinkenberg
Kluizenaarsweg 4 | 6891 DN Rozendaal
aanvang: 20:00 uur
entree:   voorverkoop €15,- /CJP/Gelrepas €10,-
                dagkassa €20,-/€15,- | kinderen tot 12 jaar gratis