Latin Party Night 3.0

VOLVER terug op de PINKENBERG samen met orkest ¡OYE MAMBO!

Zaterdagavond 7 september 2024 Latin Party Night 3.0 !
Een fantastische Latin feest door Volver en orkest ¡Oye Mambo!

¡Oye Mambo!
Dit nieuwe Arnhemse kwintet verkent de muziek van de grote Puerto Ricaanse pianist Noro Morales. In dit ensemble treedt pianist Michiel Braam samen op met contrabassist/zanger Gerard Schoren en maar liefst drie geweldige slagwerkers: Martin Gort (congas), Vera Groen (timbales) en André Groen (bongos).

Pianist, bandleider, arrangeur en componist Norosbaldo “Noro” Morales Sanabia was een van de beste pianisten in de Afro-Antilliaanse Latijns-Amerikaanse muziek van de 20e eeuw. Even bedreven in het spelen van heel ritmische up-tempo mambo’s, guaracha’s, cha cha cha’s e.d., kon Noro Morales ook langzamere, meer romantische genres spelen zoals bolero, tango en danzón. Hij was een uitzonderlijk talentvol orkestleider, wat hem de bijnaam The Duke Ellington of Latin Music opleverde. Een groot deel van zijn prachtige repertoire wordt door dit kwintet opnieuw gecreëerd.

Voor de pauze zingt Volver, als altijd begeleid door fluitist Rob Weterings samen met percussionisten uit het koor. Na de pauze barst ¡Oye Mambo! los en zorgt voor een verhoogde staat van muzikale opwinding die uitnodigt tot een bevrijdende dans.

Openluchttheater De Pinkenberg
Kluizenaarsweg 4 | 6891 DN Rozendaal
aanvang: 20:00 uur
entree:   voorverkoop €…,- | dagkassa € …,.. | kinderen tot 12 jaar gratis
tickets via www.depinkenberg.nl